onsdag 31. oktober 2012

Tigging og manipulering

Fra vi fikk valp har vi trent den opp til ikke å tigge ved bordet. Det er allment akseptert at det er en uting å tigge. Nå lurer jeg på om vi har sløst med tiden...

I familien vår har vi øvd oss på å kommunisere tydelig og uten å manipulere med trusler. Det er allmen aksept for at trusselskommunikasjon er en ufin hersketeknikk. Kanskje vi heller skulle trent på å manipulere?

Lærebøkene i skolen legger opp til å øke elevenes bevissthet rundt reklame og markedskrefter for at de ikke skal gi etter for press fra det kommersielle markedet. De kunne like godt øvd på 16- gangen!

I slutten av okober de siste 12-13 årene har det gått opp for meg at alt dette er bortkastet strev.
For selv om aviser og media jevnlig diskuterer om vi skal forby/ overse/ avvise eller ta i mot tiggere, legger nå store deler av landet seg flat for både tigging og trusselskommunikasjon.
De stakkarne som på den nye helligdagen vår våger å takke nei til fortsatt tigging og trusler, får om ikke tomater og egg, så i alle fall spydige kommentarer, himling med øynene, frekke aviskommentarer osv og det meste kommer fra voksne folk som for lenge siden er ferdig både med skole og læringsprosesser.

Mitt råd til de som til vanlig blir stigmatisert som uønskede tiggere er:
Hiv dere på bølgen!
Reis dere opp fra gater og torg!
Gå rett hjem til dørene og ring på dørklokkene!
I dag står store deler av det norske folk klar med åpne armer og donasjoner til tiggere med all verdens frastøtende utseende. Glem alt du har lært om vanlig folkeskikk og kommunikasjon og hersk og herje i vei med den du vil: HAPPY HALLOWEEN!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar